HOBBIE CAT

Un catamarà és un tipus d’embarcació multibuc amb dos bucs units. Existeixen embarcacions amb aquesta configuració des de petites eslores a grans vaixells.

Pot arribar a assolir els 30 Km/h, per la qual cosa és molt més ràpid que un monobuc, i apte per a qualsevol edat. Hi ha molts tipus de catamarans que es diferencien en les seves mesures de màniga, eslora, superfície vèlica, pes i en el nombre de tripulants, que poden ser un o dos.

Hi ha tant per lleure com per a competició.

Els catamarans d’iniciació que es destinen al lleure no tenen orça, tenen pocs reglatges i es poden comprar per un preu que ronda els 3.000€. Hi ha qui vol gaudir del catamarà amb calma i sense presses

Els que es destinen a la competició són molt sofisticats tècnicament, porten orces per poder cenyir el màxim possible i la tripulació és especialitzada i amb una gran preparació física. En l’alta competició el catamarà – de la mateixa manera que el trimarà de vela – s’ha convertit en un dels protagonistes de les regates oceàniques. És un vaixell on prima la velocitat per damunt de l’estratègia. Aquests catamarans poden assolir més de 30km/h i ronden els 20.000€.

 

Salut i Hobie cat !